Składniki
- 250 g makaronu spaghetti
- 100 g mięsa mielonego
- 1 puszka pomidorów (400 g) lub 4 średnie pomidory świeże
- parmezan do posypania
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 opakowanie Kuchnia włoska, Przyprawa do spaghetti bolognese
Sposób przygotowania
30 minut Czas gotowania
- Makaron ugotuj al dente.
- Pomidory odsącz z zalewy i pokrój w kostkę (pomidory świeże sparz i obierz ze skórki, pokrój w ćwiartki, wyjmij pestki i pokrój w kostkę).
- Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć mięso i mieszając smaż ok. 2 minuty.
- Dodaj pomidory, Przyprawę do Spaghetti Bolognese Kamis i dalej podsmażaj przez ok. 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
- Makaron wyłóż na talerze, polej sosem i posyp parmezanem.