gotuj-ze-mna

Przepis na rosół:

Składniki
Porcja dla: 6
Sposób przygotowania
20 minCzas przygotowania3 godz.Czas gotowania
  • Mięso kurczaka opłukać, włożyć do dużego garnka i zalać 3 litrami zimnej wody. Posolić i zagotować na średnim ogniu.
  • Po zagotowaniu zmniejszyć ogień i zszumować zupę (jeśli nie mamy specjalnej łyżki warto wykorzystać ręcznik papierowy, który doskonale zbiera szumowiny). Zmniejszyć ogień i gotować na małym ogniu pod lekko uchyloną pokrywką przez ok. 2 godziny.
  • W takcie gotowania zupy przygotować włoszczyznę. Wszystkie warzywa dokładnie umyć i pokroić na mniejsze części (nie obierać dla głębszego smaku). Wrzucić je do wywaru i zagotować.
  • Dodać przyprawy: ziele angielskie, liście laurowy i czarny pieprz. Zmniejszyć ogień i gotować na małym ogniu przez około półtorej godziny.
  • Rosół podawać z makaronem jajecznym, pokrojonymi warzywami i kurczakiem z zupy.Rosół z kury | AniaGotuje.pl

 

Comments are closed.